Nevşehir 1 Şubesi

Okul Müdürümüze Yapaılan Saldırıyı Şiddet ve Nefretle kınıyoruz

Sabah saatlerinde bir okul müdürümüze yapılan bıçaklı saldırıyı nefretle kınıyoruz.

             Son yıllarda eğitim yöneticilerine ve çalışanlarına yönelik saldırıları üzülerek takip ediyoruz, ilimizde de bu tür den olayın yaşanması tüm eğitim camiasını derinden yaralamıştır” Bu haksız ve yanlış saldırıları kınıyoruz ve eğitimin tüm paydaşlarını eğitim çalışanlarına sahip çıkmaya çağırıyoruz. Eğitim çalışanlarına hakaret, tehdit ve darp gibi Şehrimize, Dinimize, kültürümüze ve insanlığa yakışmayan olumsuzluklar yerine sevgi ve saygıya dayalı güzel duygu ve düşünceler içinde olunmasını arzu ediyoruz.

              Bu olayların önüne geçilmesi ve rahat bir ortamda eğitim-öğretim yapılması, Okullardaki Güvenlik sıkıntılarının giderilmesi ile gerçekleşecektir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen 19. Milli Eğitim Şurası'nda Okul Güvenliği ile ilgili tavsiye niteliğindeki kararların acilen hayata geçirilmesi gerekmektedir, Yaşanan olaylar; okul giriş çıkış noktalarının sayısının sınırlandırılması, Okul içi ve çevresinde denetimi arttıracak önlemlerin alınması ve En önemlisi Okullarda güvenlik personeli çalıştırılmasının elzem olduğunu göstermiştir.

 

 Yavrularımızın daha iyi ortamlarda ve huzur içinde Eğitim-Öğretim almaları için fedakârca çalışan tüm eğitim çalışanlarını kutluyoruz.

  Yaralanan okul müdürümüze Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor. Allahtan acil şifalar diliyoruz