Nevşehir 1 Şubesi

İstiklal Ortaokulun da görev yapan idareci ve öğretmenlere geçmiş olsun ziyareti

  Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri İstiklal Ortaokulun da görev yapan idareci ve öğretmenlere geçmiş olsun ziyaretinde bulundular

              İstiklal Ortaokulu idareci ve Öğretmenleri ile bir toplantı yapan ve yaşanan bu olaydan dolayı üzüntülerini bir kez daha paylaşan Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir ve beraberindeki sendika yöneticileri, idareci ve öğretmenlerle karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

Özdemir, “Ben olayın olduğu gün il milli eğitim müdürümüzle görüştüm. Bugünde Sayın Milletvekillerimizle ve il başkanımızla bir toplantı yaptık. Başta ilimiz merkezinde risk taşıyan okullarımızda hizmet alımı yöntemi ile güvenlik görevlisi görevlendirilmesini istedim. Bizim öncelikli olarak ele alacağımız konulardan biri öğrencilerimizin yanında Velilerimizin de bu konularda bilgilendirilmesi ve eğitilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Halk Eğitim Merkezimiz aracılığıyla da bu eğitim çalışmaları yapılmalı diye düşünüyorum. Bu ve benzeri olayların insan psikolojisi üzerinde olumsuz etkileri var. Netice de ne yazık ki bu tür olaylar hayatın içerisinde karşılaşabileceğimiz olaylar. Biz burada bu tür olayların önlenmesi, tedbir alınması için neler yapılabilir diye karşılıklı istişare edelim diye buradayız. Ben tekrar başta okul müdürümüz olmak üzere tüm bu okulda görev yapan arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. bu ve benzeri olayların bir kez daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması yönünde her türlü çalışmaların takipçisi olacağımızı belirtmek istiyorum ” dedi.