Nevşehir 1 Şubesi

Okul Müdür Yardımcılarıyla İstişare Toplantısında Buluştuk

İl  Merkezimiz de bulunan Okul Müdür Yardımcılarımızla 14 Mart Cumartesi günü Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde istişare toplantısı gerçekleştirdik. Şube Başkanımız Mustafa ÖZDEMİR İlimizdeki Eğitimin durumu başta olmak üzere;  Okullarımızdaki İdareci ve Öğretmenlerimizin karşılaştıkları güçlükler, Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez seçimleri, Eğitim Camiasını yakından ilgilendiren Özlük Haklarının iyileştirilmesi noktasında sendikamızın istek ve taleplerini aktardı. M.ÖZDEMİR Ülke gündemiyle ilgili olaylar karşısında sendikamızın durduğu noktanın daima Hakkın ve Haklının yanında, Mazlumların sesi, Darbeci ve anti demokratik yaklaşımların her zaman karşısında dik durmaya devam edeceğini belirtti.

Toplantıda Genç Memur - Sen Nevşehir İl Başkanı Mustafa Hüseyin Keser Memur-Sen Konfederasyonu Genç Memur-Sen istişare toplantısı 81 il temsilcilerinin katılımıyla Ankara Büyük Anadolu Otelde gerçekleştirilen buluşma hakkında bilgilendirmede bulundu.     Mustafa Hüseyin Keser, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenlenen programda buluştuklarını ve Nevşehir Genç Memur-Sen olarak programın çok verimli geçtiğini dile getirdi. Keser, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Gençlik teşkilatı olarak gururumuzsunuz, ümidimizsiniz. Sizlerin bir farklılığı var. Sizleri, bu ülkede taşla, Molotof’la, maskeyle, ellerinde demir bilyelerle yakmakla, yıkmakla değil fikirle, ilimle, irfanla, kültürle, saygıyla, sevgiyle mücadele verilebileceğini gösteren gerçekten örnek bir gençlik olarak görüyorum" sözlerinin kendilerini gururlandırdığı ve onurlandırdığını dile getirdi.

Sendikamız sosyal işlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Fatma Aygün; Her gün Dünya da10 bin çocuğun yetim kaldığını, Bu senede 3 milyon 500 bin rakamına ulaştığını, Gerçekten durumun içler acısı olduğunu bu konuda tüm dünyanın ciddi bir şekilde düşünmesi gerektiğini belirtti. İHH nın başlatmış olduğu Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet işleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen ile beraber Türkiye’deki 20 milyon öğrenciyle birlikte ‘Her Sınıfın Bir Yetimi Kardeşi Var’ çalışmasının yapıldığını bu vesileyle Hakkâri den Edirne ye Türkiye’nin her yerindeki öğrencilerin sınıfça bir yetime destek çıkabileceklerini söyledi. Bu seneki hedefin 52 bin yetim çocuğa destek vermek olduğunu bununla ilgili Nevşehir olarak okullarımızda çalışmalara katkı sağlanmasını istedi.