Nevşehir 1 Şubesi

Eğitim-Bir-Sen Nevşehir in En Büyük Sendikası

NEVŞEHİRDE YETKİLİ SENDİKA EĞİTİM BİR SEN 

1992 yılında Eğitim-Bir adıyla kurulan ve 1995’te isim değişikliği sonrası Eğitim-Bir-Sen adını alan sendikamız, soylu mücadelesinin 23. yılında Türkiye’nin en büyük sendikası olmuştur.

23 yıllık soylu mücadelede ilk defa 2009 yılında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yetki alan Eğitim-Bir-Sen, 2011 yılında ise genel yetkili Sendika olmuştur. O günden bu güne diğer sendikalarla arasındaki farkı açarak devam etmektedir.

 

 

İlimizde 11 yıldır yetkili sendika olarak devam eden sendikaya bu sene yeter artık diyerek yetkiyi Eğitim Bir Sene veren siz değerli dava arkadaşlarımıza  teşekkürler.

 

Kurucu Genel Başkanımız Rahmetli Mehmet Akif İnan’ın, “Ölüm bir tohumsa kefen zarında/Gün olur fışkırır bir orman olur” mısralarında altı çizilen kararlılık ve azmin gereği etkili ve yetkili sendika olma yolunda verilen mücadele, Türkiye’nin en büyük sendikası olmanın yanında, bir tohumda bir ormanı gören düşünce anlayışımızdır.

 

Eğitim çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi için emek ve özgürlük mücadelesi veren, hiçbir siyasal yaklaşım ve ideolojinin kanatları altına girmeyip, kendi dinamizmini oluşturan, medeniyet ve değer odaklı yeni sendikal anlayışla sorunun parçası değil, çözümün paydaşı olmayı seçen Eğitim-Bir-Sen, temel hak ve özgürlükler noktasında elde ettiği kazanımlara, insanca bir yaşam için gerekli olan mali iyileştirmelerin de yapılması noktasında kararlı mücadelesine hız kesmeden aynı kararlılıkla devam edecektir.

 

Örgütlenerek güçlenen, güçlendikçe yol alan ve yol açan mücadelesinde Nevşehir’de Yetkili sendika olan Eğitim-Bir-Sen’in bu başarısının üyelerimize, Şehrimize, eğitim çalışanlarına ve tüm insanlık ailesine hayırlar getirmesini diliyoruz.

“Kim demiş her şeyin bitişi ölüm/Destanlar yayılır mezarımızdan” diyen Mehmet Akif İnan başta olmak üzere soylu mücadeleye ömür verenleri rahmet ve minnetle anıyor; Türkiye’nin en büyük örgütlü gücünü oluşturan üyelerimize, en zor zamanda adanmışlık örneği sergileyerek destanlaşan teşkilatımıza sonsuz teşekkürler ediyoruz.