Nevşehir 1 Şubesi

İFTİRALAR ALGI OPERASYONUDUR.

İlimizden de bazı arkadaşlarımızın isimlerinin blunduğu listeyi yayınlayarak  iyice çukurlaşan ve çirkefleşen insanlıktan nasibini almamış varlıkların üyelerimizi zan altında bırakma girişimleriyle ilgili; 

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın, “Fuatavni” isimli Twitter kullanıcısının seçim güvenliğine ilişkin iddiaları için, “Bu tamamen bir iftira ve kumpastır.  Burada Memur-Sen özellikle hedef seçilmiştir. Twitter’da ismi geçen bazı kişiler, sendikamızın üyesi olan ama sandıklarda görevi bulunmayan kişilerdir” dedi.

 

Ali Yalçın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Fuatavni”nin Twitter fenomeni değil, bir Twitter müfterisi olduğunu ifade ederek, gerçek kimliği belli olmayan bu kullanıcının 7 Haziran seçimleriyle ilgili son tiwitlerinde Memur-Sen’i hedef göstermeye çalıştığını söyledi.

Sandık kurulu başkan ve üyelerinin YSK tarafından kurayla belirlendiğini belirten Yalçın, bu seçimde ve görevlendirmede memur sendikalarının hiçbir işlev ve belirleyiciliğinin olmayacağını vurguladı.

 

Bazı çevrelerin sosyal medya üzerinden yaptıkları iftiralarla seçim sürecinde bir algı oluşturulmak istediğine dikkati çeken Yalçın, şunları kaydetti:

 

“Tüm bunlar, hizmeti hezimete, cemaati cerahate dönüştüren bir yapının, seçim sonrasında başlatacağı yeni bir tartışma alanı için şimdiden malzeme depolamasıdır. Bu tamamen bir iftira ve kumpastır. Burada Memur-Sen özellikle hedef seçilmiştir. Twitter’da ismi geçen bazı kişiler, sendikamızın üyesi olan ama sandıklarda görevi bulunmayan kişilerdir. Yayınlanan listedeki 25 kişiden 15 kişi sandık görevi bulunmayan kişi olmasına rağmen sandık görevlisi olarak ifade edilmiş ve isimlerinin yanına sendika adları yazılmıştır. Bu, bir algı operasyonudur, Memur-Sen ailesini hedef alma, bizim üzerimizden seçim sonrasında bir tartışmayı tetikleme hadisesidir.”

 

Yalçın, sandık görevlerinde, kişilerin sendikal üyeliğine ve konumlarına bakılmaksızın taleplerinin dikkate alındığını dile getirerek, “Böyle bir ortamda sendikayı bir araç olarak ortaya koyarak, sendika üzerinden bir operasyona girişilmiştir. Bunu asla doğru bulmuyoruz. Bu iftirayı, bu kumpası bugünden deşifre ediyoruz. Paralel tezgâh seçim sürecine ilişkin yeni bir algı operasyonu üzerindedir. Memur-Sen üyesi olduğu halde sandık görevleri bulunmayan isimlerin özellikle yazılmasıyla sandık görevlilerinin tamamı bunlardan oluşmuş gibi algı operasyonuna girilmiştir. Buna sessiz kalmayacağız, üyelerimizin haklarını koruma adına yasal işlem başlatıyoruz. Yüksek Seçim Kurulu da yayımlanan listeler üzerinden bizim yaptığımız tespitleri yaparak kamuoyunu bilgilendirmelidir” şeklinde konuştu.

 

 

Memur-Sen her zaman dalga kıran görevi yapmıştır

 

Memur-Sen’in 900 bine yaklaşan üye sayısıyla tüm memurların yaklaşık üçte birini temsil ettiğini söyleyen Ali Yalçın, “Dolayısıyla memurlar görevlendirilirken, bunların içerinde Memur-Sen’e bağlı bir sendikaya üye birisinin olmaması zaten bir tezgâh, bir kumpas demektir. Twitter müfterisi tarafından Memur-Sen’in hedef alınmasının altında yatan neden, Memur-Sen’in bu ülkede vesayet iklimini tahkim etmek isteyenlere karşı her zaman dalga kıran görevi yapması; ülkede son 10 yıllık süreçte gerçekleştirilen irili ufaklı darbe girişimlerinin tamamında millet iradesinin yanında yer alması; bu ülkede demokrasinin kurumsallaşmasını, her 10 yılda bir darbe geleneğinin pabucunun dama atılmasını istemesi; Ortak Akıl mitingleriyle alanlara inmesi; Milli İrade bildirileriyle kamu vicdanının, toplum vicdanının sesini dillendirmesidir” diye konuştu. 

 

SAVCILIK SUÇ DUYURUSU

SULH CEZA HAKİMLİĞİ DİLEKÇESİ