Nevşehir 1 Şubesi

Her Sınıfın Bir Yetimi Olsun

 Milli Eğitim Bakanlığı, İHH ve  Eğitim-Bir-Sen Nevşehir şubesi arasında imzalanan protokol ile her sınıfın bir yetimi olsun projesi Nevşehir’de de hayat buluyor. 
İHH Nevşehir İl Temsilcisi Baki Öncel projenin ilimizde nasıl yürütüleceği konusunda istişarelerde bulunmak üzere Memur-Sen İl Temsilciliğini ziyaret etti. 
Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanımız Mustafa Özdemir ve  Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Yöneticileri tarafından ağırlanan İHH il temsilcisi Baki Öncel arasında istişarelerde bulunuldu. 
Toplantıda konuşan İHH Nevşehir İl Temsilcisi Baki Öncel, hedeflerinin ilimizde 500 sınıfın bir yetimi olmasının sağlanması olduğuna dikkat çekerken, “İHH ile Memur-Sen Genel Merkezi arasında her sınıfın bir yetimi var projesi için bir protokol imzalandı. Biz de Nevşehir’de Memur-Sen İl Temsilciliğimizi ziyaretimizde neler yapabileceğimizi ele alacağız. Nevşehir’de hedefimiz 500 sınıfımızın bu projeaye dahil edilmesi ve 500 yetimimizin bu sayede sahiplenilmesini sağlamak olacak. Nevşehir’imize bu projenin hayırlı olmasını diliyoruz” açıklamasında bulundu. 
İslam coğrafyasında ne yazık ki oluk oluk kanın aktığını ve binlerce çocuğun yetim kaldığını vurgulayan Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanımız Mustafa Özdemir, söz konusu projenin profesyonel bir anlayışla İHH tarafından yapılıyor olmasının memnuniyet verici olduğunu da ifade etti. 
Özdemir; “İHH, Milli Eğitim Bakanlığı ve Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen arasında bir yardım protokolü imzalandı. Bu protokol çerçevesinde her yetimin bir sınıfı olsun projemiz doğrultusunda sendikamız Yönetim kurulu üyesi Fatma Aygün hanımefendiyi görevlendirdik. İlimizde bulunan eğitim kurumlarıyla, sendika temsilcilerimizle görüşülerek bu çalışma yapılıyor. Yetimler Allah’ın ümmete bıraktığı en önemli emanetlerden bir tanesi. Kuranı kerimde de bu böyle ifade edilmiş. Osmanlı’nın yıkılmasıyla birlikte tüm İslam coğrafyasında savaşlar sürüyor. Oluk oluk müslüman kanı akıyor. Ve ne yazık ki anasını, babasını, yakınlarını yitirmiş binlerce yetim sahiplenilmeyi bekliyor. Ülkemizdeki ve İslam coğrafyasındaki yetimlere sahip çıkmak bizim dinimizinde bizlere bir görevi. Bu nedenle böyle bir organizasyonun profesyonel manada İHH tarafından yapılıyor olması da büyük önem taşıyor. Memur-Sen ailesi olarak bizler yetimlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.