Nevşehir 1 Şubesi

BASIN AÇIKLAMAMIZ

Sayın basın mensupları2016-2017 Eğitim öğretim yılının 1. Dönemi sona erdi. Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hayırlı tatiller diliyoruz.

 İlimizde bir sendikayı ele geçirerek kendisine ikbal temini için sağa sola bağıran çağıran hakaret eden tehditler savuran şahsı ve eğitim camiasına yakışmayan davranışlarını, Nevşehir Kamuoyu çok iyi bilmektedir.  Bu şahısın eğitim ve millet adına hiçbir hayırlı iş ve icraatı bulunmamaktadır.

“Milletvekili olma” sevdasıyla tüm değerleri ayaklar altına alan her türlü saldırganlığı yapan şahıs,açıklamalarının genelinde Nevşehir halkı adına, tüm eğitimciler adına takipteyiz, izindeyiz vb. ifadeler kullanmaktadır. Nevşehir halkı 7Haziran seçimlerinde temsil noktasında sana gerekli cevabı vermiştir.Eğitim camiası da elindeki yetkiyi alarak en güzel cevabı vermiştir.

Ele geçirdiğiniz sendika; günden güne eriyor ve bu tür davranışlarınızyüzünden yetkiyi kaybettiniz. Yetkisiz sendika olarak üyelerinize verecek bir şeyleriniz olmadığı için alanda da etkiyi de kaybetmiş durumdasınız.  Kurum müdürlerini tehdit ederek kendi siyasi emellerine hizmet mi ettirmek istiyorsun?  7 Haziranda aldığın ders yetmedi mi? Yenilen güreşçi güreşe doymazmış.

Sendikayı kullanarak kendi çevrenizemenfaat sağladığınız iddiaları doğru mudur? Bu maksatla bir takım yerlerle pazarlıklar yaptığınız iddiaları doğru mudur?

Komu oyunda son günlerde erken seçim olabilir söylentileri üzerine yaptığınız paylaşımlarla Türkiye de ses getirdiğinizi iddia ediyorsunuz,yıllardır bulunduğunuz camiadan destek göremeyince,  bazı siyasi partilere göz kırpmak içinmi bağırıp çağırıyorsunuz?Bu paylaşımlarına destek verenlere baktığımızda, 7 Haziran seçimleri sonrası ülke gündemine oturan ‘’Birlikte iyi salladık’’diye tokalaşanlar aklımıza geliyor.Sende aynı yolda mısın? Eğer öyleyse birlikte sallayanların hali şimdi nicedir?

Okullarımız bu etkisiz ve yetkisiz sendikanın siyaset alanı değildir. Siyaset yapacaksan memuriyetten istifa et,siyaset yap.Malum şahıs hırsından dolayı Eğitim dışın da her alanla uğraşmaktadır.Devletimizin her makamının vekâletini kendi üzerine zannetmektedir.

Şu unutulmamalıdır ki; bizler şahıs ve camia olarak dün nerde isek bu günde aynı yerdeyiz. Bazıları ne yaparlarsa yapsınlar bizi bataklığa çekemeyeceklerdir. Ülkenin dirlik ve selameti hepimizin önceliğidir.

Bir süredir sesi çok çıktığı için kendisini haklı sanan, ne eğitim camsında nede kamuoyunda karşılığı olmayan, ahlak ve hukuk sınırlarını zorlayarak onurlu ve şerefli camialara dil uzattığı için kamu oyununu bilgilendirmek, gerçekleri ortaya koymak adına açıklama yapmak istedik. Normal şartlarda bu tiplere karşı sendikamız mesafelidir.

İnsanlarımızı ülkemizin bekası için çalışmaya,aramızda fitne ve kargaşa çıkarmaya çalışanlara fırsat vermemeye davet ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.