Nevşehir 1 Şubesi

28 Şubat'tan 16 Nisan'a

Nevşehir Memur Sen İl Temsilciliğinin  gerçekleştirdiği “Memur-Sen’e Davet, Tercihimiz Evet” programında konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, “28 Şubat’ın devamını düşleyenler milletin onurlu duruşu karşısında teslim oldu. Bin yıl sürecek dedikleri vesayet 15 Temmuz’da 12 saatte millet tarafından yerle bir edildi. İşte şimdi o millet ayakta. Darbeler parantezini kapatıp, cuntacılardan hesap sormak için 16 Nisan’ı bekliyor. Millet 16 Nisan’da güçlü bir ‘Evet’ diyerek, darbeler dönemini sona erdirecek, yeni Türkiye’nin inşasında ben de varım diyecek" dedi.

“Memur-Sen’e Davet, Tercihimiz Evet” programı Nevşehir’de coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen ve Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan’ın da konuşmacı olarak katılım sağladığı programa, Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver ve Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya’nın yanı sıra, STK’ların Nevşehir temsilcileri, Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların şube başkanları ile çok sayıda davetli katıldı. Programda STK'lar 16 Nisan Anayasa Değişikliği Referandumu’na ilişkin ortak bir bildiri yayınladı.
15 Temmuz, Küresel Emperyalizm Tarafından Kodlanmıştı
Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, 15 Temmuz’un küresel emperyalizm tarafından kodlandığını belirterek, 28 Şubat’ta da bir benzerinin yaşanmış olduğunu hatırlattı. 28 Şubat’ta beşli çetenin, değerleri ve düşünceleri hedef aldığını kaydeden Esen, “28 Şubat’a giden süreçte, beşli çete, faiz lobisi, brifingli yargı, apoletli medya ve cunta bir olup değerlerimizi, düşüncelerimizi, özgürlüklerimizi kafese almışlardı. İyi olan her şeye karşı savaş açan kirli koalisyon, ekonomimizi yerle bir edip, bizden çaldıklarıyla baronları zengin etmiş, emeklerimizi ziyan etmişlerdi” diye konuştu.

Bin Yıl Sürecek Dedikleri Vesayet 12 Saatte Millet Tarafından Bitirildi
Milli ve yerli olana savaş açıldığını vurgulayan Esen, “Milli olan, yerli olan, Değerli olan, Bizden olan ne varsa tanklarla üzerlerinden geçmişlerdi. Aynı 27 Mayıs, aynı 12 Mart, aynı 12 Eylül de olduğu gibi 28 Şubat’ta da kötüler ittifakı küresel emperyalizmin kontrolüne girerek yeniden büyük Türkiye idealimizi yok etmeye kalkmışlardı. Üst akılları belliydi; Emperyalizm. Ortakları; NATO. 15 Temmuz kanlı FETÖ kalkışması da farksız değil. Onların da üst akılları FETÖ, ortakları NATO. Ama başaramadılar. Millet ayağa kalktı; darbeciler kaçacak delik aradı. Millet iradesine sahip çıktı; FETÖ’cü darbeciler sığınacak yer aradı. Bir gecede milletin onurlu direnişiyle buharlaşıp gittiler. 28 Şubat’ın devamını düşleyen üst akılları da milletin onurlu duruşu karşısında teslim oldu. Bin yıl sürecek dedikleri vesayet 12 saatte millet tarafından yerle bir edildi. İşte şimdi o millet ayakta. Darbeler parantezini kapatıp, cuntacılardan hesap sormak için 16 Nisan’ı bekliyor. Millet 16 Nisan’da güçlü bir ‘EVET’ diyerek, darbeler dönemini sona erdirecek, yeni Türkiye’nin inşasında ben de varım diyecek” ifadelerini kullandı.
Memur-Sen, Erdemli Güçtür
“Türkiye’de kamu görevlileri sendikacılığı alanında sendikalılık oranının ulaştığı yüksek rakamların arkasındaki dinamik güç Memur-Sen’dir” diyen Esen, “Türkiye’de sendikacılık anlayışı ve sendikacı duruşu, milletimizin büyük çoğunluğunca onaylanan örgütlü güç Memur-Sen’dir. İdeolojik hezeyanlarla çekişme, çatışma, kamplaşma üreten sendikaların etkisini sona erdiren erdemli güç Memur-Sen’dir. Vesayet baronları tarafından yemlenen sivil görünümlü müesses nizam lejyonerlerinin devrini bitiren, sendikal güç Memur-Sen’dir. Biz sadece lejyonerleri bitirmedik. Lejyonerleri besleyen vesayet baronlarını da bitirdik. Şimdi daha güçlü bir şekilde ufka açılmak istiyoruz. Var mısınız?” şeklinde konuştu.

Anayasa Reformu, Daha Adaletli Bir Sistemin Önünü Açacak
Oyunları bozmak için sahaya indiklerini vurgulayan Esen, bütün güçleriyle sahada olduklarını belirterek, “Dağa taşa varana kadar bu hakikati anlatmak için yollardayız. Aziz dostlarım. Terör örgütleri eliyle diz çöktürülmek istendik. Ama çöktüremediler. Darbelerle bizi yıldırmak istediler. Yıldıramadılar! Oyunlar kurdular… Oyun kuranların en hayırlısı Allah’tır diye haykırdık, oyunlarını yüzlerine çarptık Şimdi bu toprakların insanları adalet merkezli bir sistem kurmak için mücadele veriyor. Ahlak ve adalet merkezli bir sistem bu. Özgürlüklerin tanındığı, erkesin hakkını gözeten bir sistem. Daha demokratik bir katılımı esas alan bir sistem. Anayasa Reformunun, bu sistemin önünü açacağına inanıyoruz. Onun için evet diyoruz” diye konuştu.
Erdoğan:Akif İnan’ın Müjdelediği Baharı Yaşıyoruz
Akif İnan’ın dizelerinden okuyarak sözlerine başlayan Kültür Memur-Sen Genel Başkanı Mecit Erdoğan, Memur-Sen’in büyük bir dava bilinciyle yola çıktığını hatırlatarak, “Memur-Sen, Daima insanlığın safında yer alan bir erdemliler hareketidir. Hamdolsun bugün Akif İnan'ın müjdelediği baharı yaşıyoruz. Dişimizle tırnağımızla kazıyarak bugünlere geldik. Bundan sonra da halisane ve hasbi çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Birleri, on binlere, yüzbinlere, 1 milyonlara taşıdık. Bu yolda emeği geçen tüm öncülerimizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.
Nevşehir Memur Sen İl Temsilcimiz Mustafa Özdemir: Anayasa Değişikliğine "Evet" Diyeceğiz
Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir ise, "Önümüzde bir referandum süreci var. Biz bugüne kadar nasıl ki bu ülkeyi özgürleştirecek, prangalarından kurtaracak çalışmalara destek verdiysek bugün de referanduma sunulan anayasa değişikliğine aynı kararlılıkla destek olacağız" dedi.
Programın sonunda AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıverdi, Mehmet Emin Esen'e, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya da Mecit Erdoğan'a hediye takdim etti.