Nevşehir 1 Şubesi

Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şubesi olarak il divan toplantımızı yaptık.

Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şubesi sendika binamızda gerçekleştirdiğimiz il divan toplantımıza Eğitim-Bir-Sen Teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Ramazan Çakırcı, Şube Başkanımız ve Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Üniversite ve İlçe temsilcileri ile Kadın kolları ve sendika üyelerimiz katıldılar.
İl divanında konuşan Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanımız ve aynı zamanda Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütlerinden biri olan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen’in kurucusu Merhum Mehmet Akif İnan’ı rahmetli ve minnetle andıklarını dile getirdi. 
Özdemir, “Sendikamızın kuruluşundan bugüne kadar gelmesinde başta kurucu genel başkanımız Merhum Mehmet Akif İnan olmak üzere, sendikamızın genel başkanlarına, yöneticilerine, Nevşehir Şubesinde görev almış başkan ve yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Sendikal mücadele tek başına başarıya ulaştırılabilecek bir şey değil. Bu iş komple bir çalışmayla ancak başarıya ulaşabiliyor. 2009 Yılından bu yana Nevşehir’de ciddi manada büyüdük. Ve Nevşehir’de yetkili sendika olma başarısını gösterdik, bu başarıyı da sürdürüyoruz. Bir sivil toplum kuruluşu olmanın verdiği sorumluluk ve hassasiyetle o günden buüne kadar ilimizden 300 tırlık yardımın Suriye’ye, Türkmenlere ulaştırılmasında öncü bir görev üstlendik. Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen ve diğer sendika kollarımızla birlikte Nevşehir’de güzel bir sinerji yakaladık. Milli irade platformunun sözcülüğünü üstlenerek 15 Temmuz sürecinde, 17-25 Aralık sürecinde, Cumhurbaşkanlığı referandumu ve anaya referandumları sürecinde Nevşehir’de önemli işlere imza attık. Hain darbe girişimi esnasında ve sonrasında sendika, sivil toplum kuruluşu olarak demokrasimize sahip çıktık” açıklamalarında bulundu. 
İl divan toplantısına katılanlarla tek tek tanışan ve toplantıya teşriflerinden dolayı kendilerine teşekkür eden Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Eğitim-Bir-Sen Genel merkezi olarak müfredatın demokratikleştirilmesi için bir rapor hazırladıklarını ve bakanlığa sunduklarını belirtirken, “Yaklaşık 7-8 ay önce bu raporumuzu açıkladık ve kamuoyuna sunmuştuk. Milli eğitim bakanlığının bu konudaki adımlarını olumlu buluyoruz. Ama yetersiz olduğunu da düşünüyorum. Türkiye’de bir paradigma değişikliği oldu. Ancak eğitim alanında bir değişimin yaşanmadığını düşünüyorum. Eğitim felsefesine dönük olumlu bir değişim süreci yaşanıyor, sendika olarak bunu önemsiyoruz. Anadolu değerleriyle, milli ve manevi değerlerle bezenmiş bir müfredata ihtiyaç var. Elbette bu değişiklikler değişen dünyadaki gelişmeleri göz ardı edemezsiniz. Atılan adımlar önemli. Hazırlanan kitaplarda bazı ciddi hataların olmasını kabul etmek mümkün değil. Özellikle 7. Sınıfların sosyal bilgiler kitaplarındaki hatalar kabul edilir gibi değil. Bunlardan ders alınmalı. Geçen dönemlerde de bu tür yanlışlar olmuştu. Umarım bu tür sıkıntıları yaşamamış oluruz” ifadelerinde bulundu.