Nevşehir 1 Şubesi

Eğitim-Bir-Sen istişare toplantımızı Üniversitede gerçekleştirildik.

Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şubemizin Üniversitedeki üyelerimizle istişare toplantısına ilgi yoğundu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekilimiz Latif Selvi’nin yanı sıra, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, rektör yardımcıları, bazı fakülte ve yüksekokulların yöneticileri, Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanımız Mustafa Özdemir ile yönetim kurulu üyeleri de toplantıya katıldılar.

Başkanımız Mustafa Özdemir, “Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz”

Eğitim-Bir-Sen tanıtıcı slaytının izlenmesiyle başlayan programda konuşan Nevşehir Şube Başkanımız Mustafa Özdemir, “Eğitim-Bir-Sen’in kuruluşunun 26. Yıldönümü bugün. Böyle bir günde Üniversitemizdeki üyelerimizle istişare toplantısında bir araya gelmekten son derece mutluyuz. Bizler kurulduğumuz günden bu yana hep doğrunun, hakkın ve haklının yanında yer aldık. Nevşehir’de 2 bini aşan üye sayımızla, Memur-Sen konfederasyonu olarak 5 bini aşan üye sayımızla sendikal mücadelemizi sürdürüyoruz. Ülke genelinde ise Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütü olma özelliğine kavuşmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Liderimiz, genel başkanımız Sayın Ali Yalçın’ın başkanlığında ülke genelinde sendikal mücadelemize aralıksız devam ediyoruz. Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Bizler ülkemizin birlik, beraberlik ve bütünlüğü için elimizi taşın altına sokmaktan geri kalmıyoruz” diye konuştu.

Genel Başkan Vekilimiz Latif Selvi, “Her biriniz verdiğiniz mücadelenin farkında olmalısınız”

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekilimiz Latif Selvi, Türkiye genelinde Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen örgütlenmesinin önemine dikkat çektiği açıklamasında tüm sendikal mücadele içerisindekilerin yaptıkları işin ne denli önemli olduğunun farkında olmaları tavsiyesinde bulundu.

Selvi, “Yeryüzü sorunlarından tamamen arındığı bir dönemi yaşamamıştır. Bu işin tabiatında bu var. Sorunlarla boğuşma ortamları birbirinden farklı olabiliyor. Her ne zaman bir yanlış gidişat varsa onu değiştirmek için anlamlı bir mücadele verirseniz tarihe önemli bir imza da atmış olursunuz. Biz ona kubbede hoş bir sada deriz. Herkes huzurlu, mutlu ve özgür olmak ister. Bunları sağlayabilmek için öncelikle iki şeyi yerine getirmesi gerekiyor. Bunlardan biri emek mücadelesi, diğeri ise özgürlük mücadelesi. Dünyada halen 1 Milyarı aşkın insan 1 doların gelirle yaşamını sürdürmek zorunda kalıyorsa, binlerce insan açlıktan ölüyorsa bu Allah’ın kullarına verdiği nimetlerin azlığından değil, azınlık bir kesimin bu insanları sömürmesinden ileri geliyor. Hakkaniyetin öne çıkarıldığı insanca bir yaşamın sağlanması için bizler mücadelemize devam ediyoruz. Eğer bizler yapılan haksızlıklara göz yumarsak bizde imtiyazlıların değirmenine su taşımaktan başka bir şey yapmayız. Bu mücadeleyi sürdürmenin tek şartı verilecek örgütlü mücadeleye bağlıdır. Güç birliği yapmak zorundayız. Her biriniz verdiğimiz mücadelenin farkında olmalısınız. Sendikada her bir üyelik çok büyük önem taşır. Bir üye fazla olan sendika yetkilidir. Onun için bir üyenin bile büyük önemi vardır. Bu nedenle vakıflarda ve derneklerdeki üyelikler gibi değildir sendikalardaki üyelikler. O nedenle sendika olarak etkinliğimizi asla kaybetmemiz gerekiyor” ifadelerinde bulundu.   

Konuşmaların ardından Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanımız Mustafa Özdemir Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi’ye toplantıya katılımlarından birer teşekkür plaketi sundular.

İstişare toplantımız toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.