Nevşehir 1 Şubesi

Eğitimcilerin öldürülmesine tepkimizi Gebze'den haykırdık

Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Çiftci, Gebze Atatürk Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Necmeddin Kuyucu’nun bir öğrenci tarafından öldürülmesini ve eğitimcilere yönelik şiddeti protesto etti.

Benliğimizi, hoşgörümüzü, anlayışımızı, değerlerimizi kaybediyoruz Anlayışın, insani değerlerin ve insana saygının itibar kaybettiği bir dünyada, şiddetin korkutucu boyutlarda artarak genel bir ifade ve ilişki biçimine dönüştüğüne dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Çiftci, “Asıl amaçlarından biri, insana, varlığa sevgiyi aşılamak olan eğitimin ve eğitimcilerin öldürücü saldırıların hedefi olması, şiddetin delilik sınırını aştığını göstermektedir. Bu cinayet, gençliğimizin, müfredat ağırlıklı olarak eğitim düzenimizin, genel anlamda insan, hayat ve toplum yapımızın aşınmasına işaret eden elim ve ibretlik olaylardan sadece biridir. Üzüntümüz, kaygımız, korkumuz odur ki, gerekli tedbirler alınmazsa son da olmayacaktır. Kendilerini çocukların ve gençlerin hayalleri, rüyaları, aklı, dimağı, bilgi dünyası üzerinden Türkiye’nin ufkunu genişletmeye adamış öğretmenlerin, kâh bireysel saldırganlığın kâh terör ve darbeci şiddetin en masum, en savunmasız hedefi olduğunu görmek bizleri üzüyor. Yusuf Elitaş, 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi sırasında hainlerin kurşunlarının hedefi oldu ve şehadet şerbetini içti. Etnik ve ideolojik terör, onlarca öğretmenimizi şehit etti. Meslek hayatının henüz başlarında Aybüke Yalçın ve Necmeddin Yılmaz öğretmenlerimizin acısı hâlâ yüreğimizi dağlamaya devam ediyor. Vahşet, İzmir’de Ayhan Kökmen öğretmenimizi aramızdan aldı. Gülhan öğretmen sokak ortasında bıçaklandı. Iğdır’da Yücel Düzci öğretmenimiz saldırıya uğrayan öğrencilerini korurken, gözü dönmüş kişilerin şiddetine maruz kaldı. Bunlar gibi her yıl işlenen öğretmen cinayetleriyle yanan yüreğimize yeni acılar eklenirken, işte şimdi de Necmeddin Kuyucu öğretmenimizi kaybettik. Aslında kaybettiğimiz, kaybetmeye başladığımız sevgimiz, saygımız, aklımız, vicdanımız, izanımızdır. Kendimizi; benliğimizi, hoşgörümüzü, anlayışımızı, değerlerimizi kaybediyoruz. Daha yüreğimizdeki acı dinmeden yaşanan ve yaşanacağından korktuğumuz benzer olayların, derin endişe duymamıza sebep olacak saldırıların, şiddet olaylarının sürmesi, öğretmenlerimizin hayatı, eğitim düzenimizin verimli işleyişi, sosyal bunalım, toplumsal çöküntü ve geleceğimiz adına alarm vermektedir” 

Bu duygu ve düşüncelerle, Necmettin Kuyucu öğretmenimize ve şimdiye kadar hayatını kaybeden bütün eğitim çalışanlarına Allah’tan rahmet diliyor, bu olayın son olmasını temenni ediyorum” dedi.