Nevşehir 1 Şubesi

Yönetici Atamalarda Skandal

İlimizde yapılan Müdür müdür yardımcılığı atamasında yönetmeliğe aykırı atama gerçekelşmiştir. Atama taslağının yayınlanmasından sonra Şubemizin hukuk ve mevzuat komisyonu toplanarak konu değerlendirilmiş, Derinkuyu ilçesi Anadolu lisesine yapılan atamanın yönetmeliğe aykırı olduğu değerlendirilmiştir. Atama taslağındaki ilgili atamaya süresi içerisinde itiraz dilekçemizi komisyona ulaştırdık. Bu gün yayınlanan inhada yönetmeliğe aykırı atama düzeltilmeyerek keyfi uygulama yapılmıştır. Atama komisyonundan bu konuile ilgi açılama bekliyoruz. konunun takipçisiyiz. Yanlışlık düzeltilmediği takdirde hukuki süreci devam ettireceğiz. Konu ile ilgili yönetmelik aşağıdaki gibidir.

 

 

               Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirmelerine İlişkin Yönetmeliğinin;  

               7/ç (7.madde ç bendi)  ‘’Atanmak istenilen eğitim kurumuna Talim ve Terbiye Kurulu Kararlarına göre alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilecek bir alan öğretmeni olmak’’ demekte.

           Anadolu liselerine Öğrtmen atanması

         T.C Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün   07/11/2012  tarih ve 153122 sayılı Fen ve Anadolu liselerine öğretmen atamaları yazısı. ‘’ Anadolu liselerine öğretmen atamalarının 19/12/2010 tarihli ve 27790 sayılı resmi gazetede yayımlanan  Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Fen Liseleri ve Sosyal Bilimler Liselerinin öğretmen seçme ve  atamalarına dair yönetmelik hükümlerine göre yeniden atama ve ilk defa atama suretiyle öğretmen  yer değiştirmeleri yapılacaktır’’ denilmekte .    

  Yukarıda belirtilen hususlardan anlaşıldığı gibi yönetici olarak atanabilmesi için  öğretmen olarak atanbilmesi gerekmektedir. İlgili kişi o okula öğretmen olarak atanabilirmi?