Nevşehir 1 Şubesi

Hassas Olduğumuz Konuların Hayata Geçirildiğini Görmek Bizi Memnun Ediyor

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, yıllardır üzerinde hassasiyetle durdukları konuların bir bir hayata geçirildiğini görmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Özer, Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir ve yönetim kurulu üyelerinden oluşan bir heyetle, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç ve İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat’ı ziyaret etti.

Özer, ziyaretlerin ardından, ilçe temsilcileri, üniversite ve Yurt-Kur temsilcileri, Kadınlar Komisyonu üyelerinin katılımıyla Topuzluhan Restaurant’ta yapılan il divan toplantısına katıldı.

Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider’in de katıldığı toplantıda konuşan Ahmet Özer, 1992 yılında Mehmet Akif İnan ve arkadaşları tarafından kurulan Eğitim- Bir-Sen’in günümüzde Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu haline geldiğini belirterek, “1990’lı yıllar son derece çetin geçti. Bu oluşum öncesinde Öğretmenler Vakfımız vardı. Eğitim çalışanları bu örgütler içerisinde kendilerini ifade etmeye çalışıyorlardı. Bugün artık Milli Eğitim çalışanlarının, YURT-KUR ve üniversite çalışanlarının Eğitim-Bir-Sen’i var. Sendikayı sadece özlük haklarımızı kazanmak için kurmadık. Bizim anlayışımıza göre sendikacılık, özlükle beraber özgürlük üzerine bina edilmiştir. Biz kuruş değil, duruş sendikacılığı yapıyoruz. Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan da kendisine sorulduğunda, sendikacılığın sadece ücret alabilme yolu olmadığını dile getiriyordu” dedi.

Eğitim-Bir-Sen En Büyük Sivil Toplum Örgütü Olmayı Hak Ediyor

Yıllardır üzerinde hassasiyetle durdukları konuların hayata geçirildiğini görmenin kendilerini mutlu ettiğini kaydeden Özer, şöyle konuştu:

“Yıllardır 28 Şubat ürünü kesintisiz eğitim kaldırılmalı dedik. Yine ‘katsayı nedeniyle bitirilmiş olan meslek liselilerinin önündeki engeller kaldırılmalı’, ‘imam hatip liselerinin orta kısımları yeniden açılmalı’, ‘Milli Güvenlik Dersi kaldırılsın, subaylar okulları birer kışlaya çevirmesin’, ‘din eğitimi tüm okullarda okutulmalı’ dedik. 2010 yılındaki Milli Eğitim Şurası’nda bunları teklif olarak sunduk. Şuranın ekseriyeti bunu kabul etti. Yaklaşık 15 yıldan beri hep üzerinde durduğumuz konular bir bir hayata geçirilmişse, bunların hayata geçirilmesinde katkımız varsa, Eğitim-Bir-Sen bu ülkede en büyük sivil toplum örgütü olmayı hak ediyor demektir.”

 

Milli Eğitim Mevzuatı Güncellenmelidir

 

Milli Eğitim mevzuatının bir türlü güncellenmemesini eleştiren Özer, Milli Eğitim Bakanlığı teşkilat yasasının değişmesine rağmen mevzuattaki güncellemelerin bir türlü yapılamadığını dile getirerek, “Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği, görevde yükselme ve unvan değişikliği yönetmeliği, öğretmen dışı personelin atama ve yer değiştirme yönetmeliği, ortaöğretim kurumları yönetmeliği gibi birçok konu hala belirsizliğini koruyor. Milli Eğitim Bakanlığı mevzuatı ihtiyaca cevap verecek şekilde ele alınmalı, gerekli düzenlemeler paydaşların da katkısıyla ertelenmeden yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

 

Ek Ödeme Talebimizden Vazgeçmedik

 

“Ek ödeme talebimizden vazgeçmedik” diyen Özer, “Hükümetten alacaklıyız. Ek ödeme konusunu Ağustos’ta yapılacak toplu sözleşme masasına tekrar getireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Yeni bir YÖK Kanunu’na acilen ihtiyaç olduğunu kaydeden Ahmet Özer, hazırlanan taslağın üniversitelerin problemlerini çözmekten çok uzak olduğunu sözlerine ekledi.

 

Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir ise, Şube olarak yaptıklarını çalışmaları anlattı.