Nevşehir 1 Şubesi

Gündoğdu: Fikirsizlerle Kavga Etmenin Bir Anlamı Yok

 

 

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, çözüm sürecine ilişkin, “Gittiğimiz her yerde fikri olan herkesle yüzde yüz anlaşıyoruz, yüzde 80 destek görüyoruz. Fikirsizlerle kavga etmenin bir anlamı yok” dedi.

 

Gündoğdu, Genç-Memur-Sen’in Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde Başkent Öğretmenevi’nde düzenlediği “Peygamber Efendimizin Evrensel Mesajı Işığında İnsan” konulu programa katıldı.

 

Programda yaptığı konuşmada, hazırladıkları anayasa teklifine değinen Gündoğdu, teklifin olmazsa olmazının insan onuru olduğunu söyledi. Ayrımcılık ve ötekileştirmeyi insan onuru karşısındaki en önemli mücadele alanları olarak niteleyen Gündoğdu, “Bu tutum ülkemizde yıllarca devlet eliyle sürdürüldü. Devlet kendine bir ‘Beyaz Türk’ tanımı yaptı. Bazen başörtülüler, bazen Aleviler, bazen Kürtler, bazen de dindarlar hep öteki oldu. Bunlar hiç eşit yurttaş olamadı. İlan edilen Beyaz Türkler de İslam’ın bayraktarlığını yapan Türklerin değerleriyle barışık olamadı” şeklinde konuştu

 

 

Akil İnsanlar Heyeti’nin çalışmalarına da değinen Gündoğdu, şöyle konuştu: “Gittiğimiz her yerde fikri olan herkesle yüzde yüz anlaşıyoruz, yüzde 80 destek görüyoruz. Fikirsizlerle kavga etmenin bir anlamı yok. Onlar sadece hakaret ediyorlar; siyasi parti liderinden sendika liderine kadar. 30 yıldır ‘Bunun arkasında Amerika mı var, maliyeti şu mu’ diyorduk. Şimdi çözelim diyoruz. Çözmek istiyor musunuz, istemiyor musunuz, sorun çözülürse geçim kaynağınızdan mahrum olacağınızı mı düşünüyorsunuz. İhanetle suçlanmak zorumuza gitmiyor. ‘Ne yaparsak yapalım karşımızda kimin olduğuna bakmadan önce yanımızda kim var’ sorusunu sorduk. Hep millet yanımızda oldu.”

 

Milletin milli ve manevi değerlere sahip çıktığını, kendilerinin de milletin yanında olduğunu dile getiren Gündoğdu, ihanet suçlamasında bulunanlara, “İhanet, bu ülkenin yüzde ellisinin oyunu almış başbakanla, 30 yıldır kangren olmuş terör belasından kurtulmak için, bataklığı kurutmak adına şehitlerimizi kırmızı çizgimiz ilan edip çözümün paydası olmak mıdır, Ergenekon terör örgütüne ev sahipliği yapmak mıdır” diye sorduklarını kaydetti. 

 

Genç Memur-Sen Başkanı Eyüp Beyhan ise, “Genç Memur-Sen’in faaliyetleri ve kurumsal yapısı her ne kadar taze ve çiçeği burnunda ise de, bilinsin ki, kökü mazidir, kadimdir, gözü ise atidir” diye konuştu.