Nevşehir 1 Şubesi

Nevşehir Eğitim Camiamızın Acı Günü

Gülşehir Yahyalı da idi;

Kayseri'nin Yahyalı ilçesi Kapuzbaşı şelalesine giden, içinde öğretmen ve öğrencilerin bulunduğu midibüs Çamlıca 3 Barajı'na düştü. Kazada, 8 kişi hayatını kaybederken 24 kişi de yaralandı.

 

Kaza, Yahyalı ilçesinin Çamlıca 3 Barajı mevkiinde meydana geldi. İçinde, Nevşehir'den geziye gelen öğretmen ve ailelerini taşıyan midibüs, kontrolden çıkarak baraj gölüne düştü.

 

Kazayı duyar duymaz Nevşehir ve Gülşehir yönetimimiz olay yerine intikal etti. Kayseri valimizin verdiği bilgilere göre;

 

Kazanın duyulması ardından UMKE kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevkedildi. Jandarma Genel Komutanlığına ait JAK, Adana Emniyet Müdürlüğüne ait dalgıç polislerden oluşan ekip ile Kayseri UMKE ve AKUT ekipleri, çalışmaları, saat 18.30 itibarıyla tamamladı. Böylece kazanın acı bilonçosu 8 ölü 24 yaralı olarak kesinleşti.

 

 

Yaralılardan Fen bilgisi öğretmeni 4.5 aylık hamile Aydan Arısoy ve eşi Çağlar Arısoy ambulans helikopterle, kimlikleri belirlenemeyen 2 yaralı da ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesine kaldırıldı. Öğretmen Aydan Arısoy, acil serviste tedavi altına alındı.

 

Öte yandan, olay yerinde TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Vali Şerif Yılmaz, jandarma ve sağlık müdürlüğü yetkilileri incelemelerde bulundu.

 

 

Kazada ölenlerin adları şöyle:

 

Vedat Ali Gür (Sevim-Erdoğan Öz İlkokulu Müdürü), Hüsnü Selim Koçak (28), Münifet Koçak (36),Hümeyra Bozkurt (26)Eren Bozkurt(3), Ödemiş soyadlı 50 yaşlarında bir kadın.

 

 

Göle uçan midibüsteki yaralıların Hatice, Mehmet, Levent Selvi, Nail, Fatma ve Beyza Yalçın; Emirhan ve Semra Gür; Faruk Başavcı, Sibel Şahin, Gamze Arıkan, İbrahim Aksoy, Ömer Arslan, Zeynep Taşdemir, Sefa Koçak, Dürdane ve Mehmet Obruk; Zeynep ve Ecrin Doruk; Selçuk Belge, Ayşe Aksoy, Çağlar ve Aydan Aydın Arısoy ile Beyza Koçak olduğu belirlendi. Yaralıların Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe, Yahyalı ve Develi Devlet Hastanelerinde tedavi altına alındığı bildirildi.

 

 

Kayseri'nin Yahyalı İlçesi Yeşilköy yakınlarındaki Çamlıca-3 baraj gölünde düşen midibüste ölen 'Ödemiş' soyadlı 6'ncı kişinin, Erciyes Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altındaki Aydan Aydın Arısoy'un kızkardeşi Handan Aydın olduğu bildirildi.

 

Kazada hayatını kaybedenlerden Hümeyra Bozkurt'un adının da Sümeyra Bozkurt olduğu ve Sevim-Erdoğan Öz İlkokulu'nda Özel Eğitim öğretmeni olarak görev yaptığı belirtildi.

 

Kazada ölenlerin cesetleri otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi.

 

 

Bu arada Karacaşar Belediyesi'ne ait midibüsü kullanan sürücü Faruk Başavcı, frenlerin boşaldığını ileri sürdü. Ancak, jandarma tarafından olayla ilgili teknik araştırma yapılırken, balataların sık virajlı ve inişli çıkışlı yolda şişmiş olabileceği veya aracın aşırı süratli olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor

Vali beyin açklamalarının ardından Kayseri ye kaldırılan yaralıları ziyaret etmek maksadı ile Kayseri ye geçtik. Kayseri ye ulaştığımızda arkadaşlarımızın çoğunun taburcu olmasi bizleri sevindirdi.

 Ölen kardeşlerimize Allah(c.c.) dan rahmet yakınlarına başsağlığı, yaralanan kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.