Nevşehir 1 Şubesi

Darbeye ‘Darbe’ Diyemediniz, Bari Katliama ‘Katliam’ Deyin

     Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Artık dünyanın, BM'nin, Avrupa'nın, Amerika'nın, insan hakları kurum ve kuruluşlarının bu dramı, vahşeti ve katliamı görmesi lazım, buna 'dur' demesi lazım" dedi. 

      Gündoğdu, Mısır'da güvenlik güçlerinin darbe karşıtı protestoların yapıldığı Rabiatul Adeviyye Meydanı'ndakilere silahlı müdahalesi sonucu 120 kişinin ölmesi, 4 bin 500 kişinin de yaralanmasıyla ilgili, AA muhabirine açıklamalarda bulundu. 

      Mısır'da tüm dünyanın gözü önünde bir katliam yapıldığını belirten Gündoğdu, "İrademe sahip çıkıyorum. Benim iradem çarpıtılmasın. Bizim seçtiğimiz Mursi görevine iade edilsin, biz darbe istemiyoruz, demokrasi istiyoruz" diyen insanların üzerine binaların tepesinden rastgele ateş açıldığını söyledi. 

      Mısır ordusunun saldırısı sonucu 120 kişinin öldüğünü (İhvan'ın açıklamalarına göre 200), 4 bin 500 kişinin de yaralandığını ifade eden Gündoğdu, şöyle devam etti : 
      "Hala Amerika 'bu darbe mi değil mi yasalarımıza göre buna 'darbe diyemeyizi' konuşuyor. Fütursuz bir şekilde bari katliama 'katliam' deyin. Birleşmiş Milletler’den ses yok. İslam ülkeleri de büyük çoğunluğu darbe dememişti. Dünyanın gözü önünde Mısır Savunma Bakanı Abdülfettah Sisi katliam yapıyor. Artık dünyanın, BM'nin, Avrupa'nın, Amerika'nın, insan hakları kurum ve kuruluşlarının bu dramı, vahşeti ve katliamı görmesi lazım, buna 'dur' demesi lazım. Burada İhvanı Müslime de elbette büyük sorumluluk düşüyor ." 

       Gündoğdu, İhvanı Müslim'in olayların başından itibaren şiddete hiç bulaşmadığını vurgulayan Gündoğdu, "Şimdi Sisi, onları iç savaş çıkarmak için kışkırtıyor. Bu oyuna gelmemeleri lazım. Yani darbeciler, yaptıkları darbeye karşılık bulamadığı için, 'Tahrir Meydan'ında darbe olsun' diyenlerin büyük çoğunluğunun da artık Tahrir Meydanı'nı terk etmesine dayanamadıkları için şimdi yeniden Tahrir Meydanı'nı doldurmaya ve iç savaş çıkarmaya çalışıyor. İhvan’ın sağduyulu olması lazım, halkı sağduyuya çağırması lazım. Bu oyuna gelmemesi lazım. Burada Sisi'nin ve Sisi'ye destek veren uluslararası güçlerin, Mısırda halkı birbirine düşürerek bir savaş çıkarma ve şiddet oyunu girişimi var"   dedi.

 

      Ayrıca Eğitim Bir Sen, Memur-Sen, İHH, Vahdet Vakfı, Özgür-Der başta olma üzere birçok sivil toplum örgütü Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda yaşanan katliamı kınamak için Mısır Büyükelçiliği’ne yürüdü, oradan da ABD Büyükelçilği’ne yürüyen grup basın açıklaması yaparak dağıldı.