Nevşehir 1 Şubesi

DOĞU KARADENİZ GEZİSİ TUR REHBERİ

2 GECE KONAKLAMALI

3 GÜNDÜZ DOĞU KARADENİZ TURU

HAMSİKÖY – SÜMELA MANASTIRI – TRABZON MÜZESİ – AYASOFYA CAMİİ

ATATÜRK KÖŞKÜ – TELKARİ GÜMÜŞ – ÇAY FABRİKASI – BIÇAK ATÖLYESİ - UZUNGÖL

 ZİPLİNE – AYDER YAYLASI – RİZE BEZİ ATÖLYESİ

GELİN TÜLÜ ŞELALESİ – TAR ŞELALESİ - ÇAMLIHEMŞİN – FIRTINA VADİSİ

 

1.GÜN: (HAREKET)

Değerli misafirlerimiz, sizleri Ease Turizm önünden 20:30’da alarak Karadeniz turumuza gece yolculuğu ile başlıyoruz.

2.GÜN:

07:30 Zigana’da İvme Restaurant ’ta sabah kahvaltısı. İlk durağımız Altındere milli parkı içinde bulunan SÜMELA MANASTIRI’nı görüyoruz. Sümela Manastırı’nı aşağıdan fotoğrafladıktan sonra Trabzonda bulunan 20. yy şaheseri olan ATATÜRK KÖŞKÜ karşılıyor. UluÖnder bu köşkte 1934 ve 1937 yıllarında iki kez kalmış, vasiyetinin bir kısmınıda bu köşkte yazmıştır. Köşkün mimarisi ve bahçesi sizleri büyüleyecek. ATATÜRK KÖŞKÜ gezilerimizin ardından Telkari sanatını göreceğimiz TUĞANA gümüşü gezerek merkeze doğru yola çıkıyoruz. Buradaki gezimizi AYASOFYA CAMİİ gezisi ile bitirmiş oluyoruz. Gezimizin ardından dünyanın en leziz köftecilerini tadacağımız Akçaabat ‘ta bulunan restaurantımıza doğru kısa bir yolculuk yapıyoruz. Akçaabat ‘ta alacağımız öğle yemeğimizin ardından Sürmene de bir yaşam tarzı olan, kendini ifade etmeyle ustalaşılan, ustanın bıçağı yaparken Karadeniz in yaşam koşullarının gereği olan yani sert, dayanıklıeğilmez, kırılmaz ve çok keskin olma zorunluluğunu aynen ürünlerine yansıtan Sürmene bıçak atölyemizi geziyoruz. Ardından UZUNGÖL de bulunan otelimize yerleşme akşam yemeği otelimizde.

Konaklama: UZUNGÖL,

3.GÜN:

Otelde alacağımız kahvaltımızın ardından Aydere doğru yola çıkıyoruz.Yol üzerinde dünyaca meşhur olan Rize bezi atölyesi ve  Kurular bez atölyesini geziyoruz.Alışverişimizin ardından Ayder Yaylasında Kaçkar Dağları Milli Parkının sınırları içinde yer alan, berrak bir havada yukarıdaki yeşil yamaçları aşarak ince beyaz bir duvak gibi yüzlerce metreden süzülen, masmavi gökyüzü, yemyeşil orman dokusu ve bembeyaz şelalenin oluşturduğu renk kontrastı ile Kaçkar Dağları nın  kızı GELİN TÜLÜ ŞELALESİ  gezimizin ardından TAR ŞELALESİ turumuzu yapıyoruz.Daha sonra Öğle yemeğimizi alacağımız mucit amcamızın yerinde keyifli dakikalar geçirdikten sonra Fırtına Vadisini gezdikten sonra AYDER YAYLASINA hareket ediyoruz Sonrasında Ayder yaylasında konaklayacağımız otelimize yerleşme akşam yemeği otelimizde.

Konaklama: AYDER YAYLASI

4.GÜN:

Otelde alacağımız kahvaltının ardındanİsteyen misafirlerimiz ile extra olarak ZİPLİNE yapıyoruz.Buradan otobüsümüze binerek Trabzon Vatan çay fabrikamızı gezmek için sahil yolundan  doğru yola çıkıyoruz.Çay fabrikasında çayın yapımı hangi evrelerden geçtiğini yetkililerden dinledikten ve çay alışverişimiz yaptıktan sonra öğle yemeğimizi alıyoruz.Öğle yemeğimizin ardından Fındık alış veriş için Turan fındık a gidiyoruz daha sonra Ordu ilimizde bulunan boztepeye gezmek için telefeliklere binerek boztepeyi geziyoruz.Dönüş yolumuzda Samsunda bulunan Bandırma vapurunu gördükten sonra Samsun valisi Kazım paşa tarafından dünyaca ünlü Avusturyalı HeinrichKrippele yaptırılan Atatürk Onur Anıtını ziyaret ediyoruz.Turumuzun sonunda Nevşehir ‘e doğru yola çıkıyoruz. Bir başka Ease Turizm organizasyonunda buluşmak dileğiyle.

 

ÜCRETE DAHİL OLAN HİZMETLER

  • 1 Gece Uzungöl – 1 Gece Ayder Konaklama
  • 46-54 Kişilik Otobüslerle ulaşım
  • Profesyonel Rehberlik hizmeti
  • İlk gün sabah kahvaltısı
  • Otellerde Açık Büfe 2 Sabah Kahvaltısı
  • Otellerde  2 akşam yemeği
  • Zorunlu seyahat sigortası
  • Park ve Milli park giriş ücretleri

 

ÜCRETE DAHİL OLMAYAN HİZMETLER

  • Tüm Ekstra Harcamalar
  • Tüm Öğlen yemekleri
  • Tüm Yemeklerde alınacak içecekler
  • Müze Örenyeri Giriş Ücretleri
  • Ekstra Belirtilen tüm hizmetler

 

KİŞİ BAŞI : 2000 TL